Harnas of halsband: wat is beter?

Harnas of halsband: wat is beter?

Een harnas of halsband wat is beter? Een vraag die veel gesteld wordt. Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Het is niet zo dat het ene beter is dan het andere. Het hangt af van verschillende redenen. Ontdek de verschillende redenen waarom je beter voor een harnas of halsband kiest.

Harnas

 

Waarom kiezen voor een harnas?

Veiligheid

Een harnas is beter voor honden die angstig zijn omdat ze het bijvoorbeeld niet gewoon zijn om met mensen te wandelen. Ook bij honden met gedragsproblemen zoals agressie. Bij een harnas kunnen deze honden minder snel ontsnappen. Je kan zelf opteren voor 2 leibanden.

Ergonomie

Een harnas is voornamelijk populair geworden voor honden met trekgedrag. Wanneer honden trekken komt de druk niet enkel meer op de gevoelige nek. De druk wordt verdeeld over de ribbenkast. Ook voor puppy's die nog aan de lijn moeten leren lopen, is een tuigje beter. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor comfortabel materiaal.

Waarom kiezen voor een halsband?

 

Vrijheid

Bij een halsband wordt een hond niet belemmerd in zijn bewegingsvrijheid tijdens een wandeling. Zo kun je eenvoudig de hond los laten rennen en is er minder gevaar dat je hond ergens aan blijft hangen.

Comfort van je hond

Sommige honden vinden het niet fijn om een harnas te dragen, deze honden voelen zich comfortabeler bij een halsband. Wanneer je hond mooi aan de lijn loopt kunt u dan beter voor deze keuze opteren. Bij het aanschaffen van een halsband is het belangrijk dat je kijkt naar de breedte van de halsband, hoe breder hoe beter voor de nek wanneer er toch aan de lijn getrokken wordt. Om het comfort van jouw hond te vergroten kiest u best voor zacht materiaal. Bijvoorbeeld een halsband uit bizonleer is zachter dan een halsband uit koeienleer.

Gezondheidsredenen

Soms heb je geen keus en moet je een halsband nemen omwille van gezondheidsredenen. Bijvoorbeeld wanneer de hond spondylose heeft of een ziekte van de ruggengraat. Hier is het noodzakelijk om geen druk op de ribbenkast te zetten zodat het comfort van je hond niet naar beneden gaat.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.