Welke maat bestellen?

WELKE MAAT BESTELLEN?

MEET VOOR HET BESTELLEN

Om teleurstellingen te voorkomen, is het absoluut raadzaam om altijd even de juiste maat te bepalen voordat u een bestelling plaatst. Iedere hond is immers anders. Het is ook belangrijk, want u wilt niet alleen een mooie hondenhalsband, hondenjasje, hondentuigje of hondenkussen, maar ook een product die de goede maat heeft voor uw hond. 

 

DE JUISTE MAAT VOOR EEN HALSBAND BEPALEN

Een halsband is voor honden een essentieel accessoire die comfortabel moet zitten.
Voor een halsband meet u de omtrek van de nek van het dier.
Gebruik een meetlint om de halsomvang van het dier op te meten. Meet de omtrek van de nek of het breedste gedeelte, dichtbij de schouders.
Plaats tijdens het opmeten van de halsomvang daarom 2 vingers tussen de nek en het meetlint om er zeker van te zijn dat de halsband die u aanschaft niet te klein zal zijn.

Een voorbeeld: nekomvang 27-35 cm betekent dat 27 cm de kleinste stand is en tot het eerste gaatje opgemeten en 35 cm is de grootste stand en is tot het laatste gaatje opgemeten. 
Voorbeeld: u meet een nekomvang van 30 cm. Hierbij zou een halsband van 27-35 cm uitstekend passen.

                              

DE JUISTE MAAT VOOR EEN HARNAS BEPALEN

Het is belangrijk dat een harnas veilig en comfortabel is voor uw huisdier. Je hond moet voldoende bewegingsvrijheid hebben bij het dragen van het harnas.
Bij het bepalen van de juiste maat dient u de hals- en borstomvang van uw hond te meten. 

Halsomvang
Zo bepaalt u de juiste maat:

           
Een tuig of harnas hangt voor de veiligheid van het dier op een lagere positie in de hals dan een halsband. Plaats het meetlint daarom bovenaan het borstbeen en laat het langs de schouderbladen omhoog lopen om een goede pasvorm op te meten.

Borstomvang
Zo bepaalt u de juiste maat:

       

Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat u het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders.
Voor een optimale pasvorm dient u voldoende speling op het meetlint te houden. Plaats tijdens het opmeten van de borstomvang daarom 2 vingers tussen de borst en het meetlint om er zeker van te zijn dat het tuig of harnas dat u aanschaft niet te klein is.