Hoe vervoer je uw hond veilig moet de wagen?

Hoe vervoer je uw hond veilig moet de wagen?

Voor je vertrekt maak je best al een korte wandeling met jouw hond. De behoeften zijn dan al gedaan en de hond zal al wat rustiger zijn. Pas ook je rijgedrag aan. Al te bruusk remmen of bochten nemen zal je hond als onaangenaam ervaren.

Als je een puppy hebt associeer je het autorijden best in het begin met iets leuk. Een ritje naar het bos of strand. Dit in combinatie met een lekkere snack en je puppy zal autorijden aan een aangenaam gevoel koppelen. Vermijd dus dat de eerste autorit met je puppy naar de dierenarts is.

Hoe vervoer je nu uw hond het best met de wagen?

1. De achterbank

Het voordeel is dat je hond ruim kan bewegen, nadeel is dat hij naar voren kan ‘schieten’ bij kort remmen. Goed vastklikken met een aangepaste veiligheidsriem in combinatie met het plaatsen van een veiligheidshek is aangewezen. Ook een autodeken is een aanrader. Niet alleen houdt het je zetel proper maar zorgt het ook voor extra veiligheid omdat het de plaats achter de zetels opvangt. Tevens kan de hond worden vastgemaakt met een veiligheidsharnas door middel van geïntegreerde sleuven met klittenbandachterbank en heeft je hond daarbij wel wat ruimte. Nadeel is dat het dier bij plots remmen, makkelijk naar voor of over de passagierszetel kan vliegen. Klik je hond dus beter goed vast op de achterbank met een aangepaste veiligheidsriem. Je kan ook opteren voor een extra veiligheidsrek, zodat je hond niet zomaar over de passagierszetel kan springen of tuimelen bij bruusk remmen.

 

2) Hondenbench in de kofferbak

Deze oplossing is het veiligst voor je hond. Het principe is dat er een kooi in de koffert wordt geïnstalleerd die verankerd wordt aan de bodem van de kofferbak. Misschien minder leuk voor de hond vanwege de geringe bewegingsruimte.

 

3) Autostoel

Indien je over een kleine tot kleine-medium hond beschikt, is een autostoel een te overwegen aankoop. Deze is veilig en heel comfortabel voor de hond. Je creëert een living gevoel in de auto voor je geliefd huisdier. Wedden dat je hond snel zal indommelen tijdens de rit? Een autostoel voorkomt ook in veel gevallen wagenziekte indien je hond daar gevoelig aan is. Zorg voor een model met hoge opstaande randen die de kop van je viervoeter wat extra ondersteuning bieden.

                                     

 

Enkele algemene tips als je uw hond meeneemt op een verdere autoreis

  • Controleer de wetgeving van het land waar je naar toe reist.
  • Indien je hond gevoelig is om wagenziek te worden, neem je voorzorgen en passeer best

eens langs de dierenarts vooraf.

  • Maak gebruik van een adreskokertje mocht je uw hond plots kwijtraken.
  • Vergeet de administratie niet: Paspoort hond, chipnummer en vaccinatie bewijzen.
  • De standaardzaken zoals poepzakjes, voeder en waterbak, dekentje en vertrouwd speelgoed.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.