Kong® het meest innovatieve en veilige speelgoed sinds 1976

Kong® het meest innovatieve en veilige speelgoed sinds 1976

Kong speelgoed klinkt als een gong voor de meerderheid van de hondeneigenaars. Ontstaan in 1970 door Joe Markham. Omdat zijn hond Fritz veel beet op stenen en stokken, zocht Joe een alternatief. Bij toeval ontdekte Joe dat zijn hond ook graag beet op een onderdeel van een weggegooide veer uit een VW busje, namelijk op het  rubberen onderdeel ervan. Doordat dit stuiterede liep zijn hond er  ook steeds achter aan. Dit is het prille begin van de gigantische business dat Kong speelgoed heden voorstelt op de markt van hondenspeelgoed. Uit deze ontdekking is de Kong classic ontstaan, dat tot op heden één van de meest verkochte hondenspeeltjes ooit is.

                       

De originele classics zijn allemaal rood, later werden de zwarte speeltjes ontwikkeld, met als doelgroep de hardere en agressievere bijters onder de honden. De kong extreme. Dit onderscheid vinden we nu nog terug in de maatvoering én in de rubberen selectie.

                       

Kong heeft steeds de gezondheid, mentaal als fysiek, én de goede werking van het gebit van de hond vooropgesteld. Zo zijn er vanaf de jaren 90 de tandheel speeltjes en de borstels bijgekomen, die vandaag nog massaal aangekocht wordt door hondeneigenaars over de hele wereld

Vanaf het jaar 2000 werd de productielijn uitgebreid met verbruiksartikelen en nieuwe spelsoorten. Ook werd de mogelijkheid ontdekt om kong speeltjes te vullen met alle lekkernijen voor de hond. Dit stimuleert de hond en houdt hem scherp tussen de oren. Uit dit idee is de klassieke sneeuwvorm geëvolueerd naar de easy treat, nog steeds het meest verkochte speel product van Kong . De volgende stap tijdens die periode was de uitbreiding naar puppy kong en senior kong. Twee aangepaste productielijnen voor twee uiteenlopende doelgroepen.

Ultieme voordelen Kong speelgoed.

 • Stuiterend en dus heel prikkelen om meet spelen ,zowel voor baasje als hond.
 • Aangenaam voor het gebit.
 • Vulbaar dus heel veel variatie mogelijkheden mogelijk.

Waar help Kong bij?

 • Bij het kauwen

Kong stimuleert het kauwen op een veilig alternatief en daagt je hond uit op zijn gebit te oefenen. Het kauwinstinct wordt in goede banen geleid.

 • Bij de tandwisseling

 Verzacht de pijn bij het wisselen van de tanden

 • Bij verveling

Kong is uitdagend en doorbreekt de eenzaamheid.

 • Tegen verlatingsangst

Vul je kong speelgoed en geef het aan de hond als je de woning verlaat. Zo wordt je hond aangenaam bezig gehouden direct na dat je weg gaat. De eerste 20 minuten treedt verlatingsangst het meest op en net die periode wordt dan opgevangen met de uitdaging van het gevuld Kong speelgoed. Eenvoudig efficiënt.

 • Gewichtsbeheersing

Door het steeds stuiterend speelgoed waar achteraan kan gesprongen en gelopen worden, wordt de hond fysiek uitgedaagd, wat dus kan helpen om overgewicht te voorkomen. Bovendien kan je de opname van voer laten vertragen door gebruik te maken van de Kong wobbler of kong classic te vullen met brokken. Hier zijn nog vele varianten op in het Kong aanbod.

                                   

 • Graven en blaffen

Door het uitdagende karakter van kong speelgoed wordt de aandacht afgeleid van vervelend blaffen en graven.

 • Wennen aan de bench.

Door middel van het favoriet speeltje te koppelen aan de bench, wordt de bench een leuke en veilige plaats om tijdelijk in te vertoeven.

Hoe onderhoud ik Kong speelgoed?

Een goede hygiëne blijft ook hier belangrijk om de gezondheid van de hond veilig te stellen.

 • Je kan het speelgoed laten weken in water met afwasmiddel. Spoel nadien heel goed af. Restjes kunne zo goed verwijderd worden.
 • Een oude tandenborstel kan helpen om te reinigen
 • Kan ook in de vaatwasser.

Besluit:

Kong is een meester in het maken van hondenspeelgoed. Het biedt tal van voordelen voor iedere hond. Voor iedere doelstelling, spelen, bijtgedrag, tegen verveling bestaan er specifieke speeltjes. Ook voor de verschillende levensfases kan je aangepast Kong speelgoed terugvinden. Neem hier een kijkje in ons aanbod.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.