Waarom een hondenjas? Het nut van een hondenjas

Waarom een hondenjas? Het nut van een hondenjas

Voor welke honden is een hondenjas geschikt?

Niet in alle omstandigheden hebben honden een hondenjas nodig. Zo zijn er verschillende situaties waarin een hond baat kan hebben bij een jas. Honden met een korte vacht zullen sneller kou vatten en daarom eerder een jas nodig hebben. Ook zieke of oude honden zijn kwetsbaarder voor kou en regen. Daarnaast is het een goed idee een jas voor je hond aan te schaffen als je je hond hebt geadopteerd uit een warmer gebied. Je hoeft dan meestal je hond dan niet altijd te blijven voorzien van een jas, maar voor de eerste fase in koudere weer kan een jas enorm fijn zijn voor je hond. Er zijn ook bepaalde huidproblemen die je hond kan hebben waar een jas de juiste bescherming voor kan bieden. Ten slotte kan het een jas een goede bescherming geven voor je hond als je je hond voor een langere tijd blootstelt aan kou, als je bijvoorbeeld lange wandelingen maakt in de winter of je hond met je meeneemt op wintersport.

Verschillende soorten hondenjassen

Je hebt hondenjassen in allerlei soorten en maten. Zo heb je warme hondenjassen gemaakt van fleece, katoen of polyester en heb je hondenjassen die vooral beschermen tegen de regen die wat minder warm zijn. Als het vooral belangrijk is dat je hond warm blijft en de regen geen grote rol speelt kan je ook kiezen voor een hondentrui. Als je je hond graag binnenhuis warmer wil aankleden kan je kiezen voor een hondenbadjas. Een badjas is ideaal voor als je thuiskomt na een regenachtige wandeling of als je hond net uit een bad of douche vandaan komt. Let dus bij het aanschaffen van een hondenjas vooral op waar je de jas voor nodig hebt. Zo kan het gevaarlijk zijn voor een langharige hond een te warme jas aan te schaffen, omdat je hond dan oververhit kan raken. Voor een kwetsbare of kortharige hond is het juist extra belangrijk een warme jas uit te zoeken. Kijk dus goed naar de verschillende mogelijkheden voor hondenjassen en kies de jas waar jouw hond het meeste baat bij heeft. Je kan voor adviezen ook een dierenwinkel raadplegen.

Voordelen van een hondenjas

Een hondenjas heeft verschillende voordelen. Zo kan een hondenjas naast het beschermen van je hond tegen de kou en regen er ook voor zorgen dat je veiliger op pad kan gaan met je hond in het donker. Vooral als je graag je hond los naast je wil laten lopen in de avond is het een goed idee je hond te voorzien van een reflecterende hondenjas. Zo kunnen alle voorbijgangers en vooral autobestuurders jouw hond zien lopen in het donker en kan je in zoverre mogelijk vervelende ongelukken voorkomen. Ook zal je zelf je hond van verre afstand kunnen zien in het donker als jullie op pad zijn. Daarnaast kan een hondenjas je tijd en moeite besparen als je met je hond in de regen hebt gelopen. Je hoeft dan niet met je natte hond je huis in te gaan en houdt je hond mooi droog. Dit kan viezigheid en vervelende geuren voorkomen. Je hebt ook hondenjassen die je hond beschermt tegen slecht weer en daarnaast ook reflecterend zijn. Een ander leuk bijkomend voordeel van een hondenjas is de stijl die je je hond er mee kan geven. Je kan een mooi model uitkiezen die goed past bij de vacht van je hond en je kan naar wens een leuke opvallende of juist een hele neutrale kleur uitzoeken voor je hond.

Nuttig of niet nuttig?

De vraag of een hondenjas nuttig of niet nuttig is, is niet met ja of nee te beantwoorden maar is dus zeer afhankelijk van het soort hond dat je hebt en de situatie waarin je hond verkeert. Over het algemeen kan een hondenjas erg nuttig zijn voor je hond. Het is alleen wel zaak goed te kijken of een jas niet gevaarlijk kan zijn voor jouw soort hond. Het is altijd goed eerst te kijken of jouw type hond geschikt is voor een hondenjas. Zo heb je verschillende rassen die in de winter baat hebben bij een jas en verschillende rassen die al snel risico zullen lopen op oververhitting. Schaf dus niet zomaar een jas aan voor je hond en kijk eerst of het een goed idee is. Je kan een hondenjas ook zien als een leuk mode item voor je hond, maar dit zal niet de hoofdreden moeten zijn voor het aanschaffen van een hondenjas. Je kan zowel online als in de winkel allerlei verschillende hondenjassen vinden en zo zal je als jouw hond een jas nodig heeft altijd wel een jas kunnen vinden die voor jouw hond geschikt is.

 

                                         

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.