Waarom kauwspeelgoed goed is voor je hond

Waarom kauwspeelgoed goed is voor je hond

Waarom kauwen honden?

Redenen waarom honden ervan houden om te kauwen, zijn:

 • Ontspannende werking
 • Volwassen gebit komt door
 • Dopamine en endorfine
 • Onderzoek
 • Verlatingsangst
 • Natuurlijke wijze van gebitsreiniging

Ontspannende werking
Kauwen is een natuurlijke behoefte van honden. Voor honden heeft kauwen een ontspannende werking, omdat het zorgt voor minder stress. Een hond kan ook gaan kauwen uit angst of verveling.

Melkgebit maakt plaats voor een volwassen gebit
Een pup kan veel gaan kauwen omdat de melktandjes doorkomen en het puppygebit plaats moet gaan maken voor een volwassen gebit. Als de nieuwe tandjes doorkomen dan geeft dit voor een pup irritaties en het kauwen zorgt voor een vermindering hiervan. Een bijkomend voordeel is dat het kauwen heel gezond is voor het gebit van je hond.

Dopamine en endorfine
Honden maken door te kauwen dopamine en endorfine aan, wat aan honden een goed, tevreden en voldaan gevoel geeft.

Onderzoek
Een hond gaat op onderzoek uit door te kauwen; honden hebben geen handen en voeten en zullen hierom gebruik moeten maken van hun gebit om tot nieuwe ontdekkingen te komen.

Verlatingsangst
Een hond met verlatingsangst kan hierdoor op spullen gaan kauwen waardoor de hond zich meer ontspannen zal voelen. Een hond met verlatingsangst kan door het kauwen spullen gaan slopen, omdat de hond door het kauwen dopamine en endorfine aanmaakt wat het vervelende gevoel van de verlatingsangst vermindert.

Natuurlijke wijze van gebitsreiniging
Voor een hond is kauwen op botten of huid de meest natuurlijke manier om het gebit te reinigen. Honden houden ervan om te kauwen, omdat het zorgt voor gereinigde en gezonde tanden, kiezen en tandvlees.

Waarom is kauwspeelgoed goed voor je hond?

Redenen waarom speelgoed om te kauwen goed is voor je hond:

 • Verbetert de hygiëne van het gebit
 • Versterkt de tanden
 • Reduceert stress

Verbetert de hygiëne van het gebit
Kauwspeelgoed verbetert de hygiëne van het gebit van jouw hond doordat het kauwen zorgt voor speekselvorming in de mond wat het gebit reinigt. Kauwen waaruit speekselvorming ontstaat zorgt voor een reinigende werking, want het gaat tandplak tegen en daarmee ook tandsteen. Als een hond niet genoeg kauwt, dan kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan, zoals ontstekingen en irritaties in de mond.

Versterkt de tanden
Een bijkomend voordeel is dat een hond die met speelgoed om te kauwen speelt hiermee het gebit versterkt. De tanden en kiezen van je hond worden sterker door het regelmatig kauwen.

Reduceert stress
Een hond die met speelgoed om te kauwen speelt merkt hierdoor een vermindering van stress en pijn. Dit komt onder andere door de dopamine en endorfine die worden aangemaakt met het kauwen, waardoor je hond een blij, tevreden en voldaan gevoel krijgt.

Wat voor hondenspeelgoed om te kauwen is er allemaal?

Hondenspeelgoed om te kauwen:

 • Kong speelgoed
 • Sticks
 • Knuffels
 • Kauwbotten
 • Bal

Kong speelgoed
Dit leuke speelgoed voor je hond is gemaakt van rubber. Sommig kong speelgoed kan ook gevuld worden met snacks. Door de vorm van het speelgoed beweegt deze onvoorspelbaar in het rond wat voor de hond een leuke onverwachtse wending kan geven aan het spelen. Je hond kan op het speelgoed kauwen en ermee spelen, al met al is dit speelgoed twee vliegen in één klap en het zorgt gegarandeerd voor een leuke tijd voor je hond.

        Kong Classic


Sticks
Sticks vinden honden heel leuk speelgoed om op te kauwen. Vaak zijn sticks gemaakt van rubber en sommige sticks zijn zo gemaakt dat ze op water blijven drijven. Sommige kauwsticks bevatten een smaakje, zoals vanille of aardbei, wat het kauwen op de stick extra aangenaam maakt voor je hond.

Knuffels
Een hond vindt het over het algemeen heel leuk om met een knuffel in de weer te gaan. Knuffels zijn er in verschillende soorten en maten en vaak in de vorm van een ander dier, zoals een kip of een krokodil. Vooral pups houden ervan om met een knuffel te spelen.

Kauwbotten
Kauwbotten zijn ideaal hondenspeelgoed wat ook nog eens heel goed is voor het gebit van je hond. Het heeft een versterkende werking op de kaakspieren en tanden en kan makkelijk overal mee naartoe genomen worden.

Snacks voor te kauwen:

1 CanisPurus Himalayan Cheese

           

Voor de productie van onze Canis Purus Himalayan Cheese, wordt gebruik gemaakt van verse melk van lokale boeren in Noord-Duitsland. Deze heerlijk smakende kaasrepen of ook wel “Churpi’s” genaamd, bieden naast heel wat kauwplezier ook nog eens een gezonde manier om een hondengebit te onderhouden.

2. CanisPurus Hertegewei

           

Canis Purus Hertengeweien zijn een 100% zuiver, duurzaam en puur natuurproduct zonder toevoegingen en rijk aan mineralen. Een gezonde manier om het hondengebit schoon, sterk en gezond te houden.


Bal
Een bal kan heel leuk zijn voor je hond om mee te spelen. Een bal is leuk speelgoed voor je hond, want je hond blijft het geweldig vinden om erachteraan te rennen. Je kan ook gewoon een tennisbal gebruiken en deze ver van de hond vandaan werpen, waarna je hond erachteraan rent. Je kan je hond ook trainen door een hond de bal steeds weer naar je terug te laten brengen. Een bal gemaakt van rubber heeft als bijkomend voordeel dat het een reinigende werking heeft op het gebit van je hond.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.