Welke soorten hondenjassen bestaan er?

Welke soorten hondenjassen bestaan er?

Soorten hondenjassen

 

 1. Hondenjassen met een specifieke functie.

Je kan stellen dat de meeste jassen een functie hebben. Dit kan zijn om je hond warm te houden, om hem modieus te maken voor een specifieke uitstap, om de zichtbaarheid te verhogen.

Een multifunctioneel jas is bv de Kentucky Dogwear HONDENJAS REFLECTEREND & WATERAFSTOTEND van Kentucky. Deze jas komt zeker van pas wanneer de dagen korter en donkerder worden. Deze reflecterende hondenjas garandeert maximum zichtbaarheid en veiligheid voor je geliefde viervoeter. Dit jasje is ook waterafstotend voor op regenachtige dagen. De buitenzijde is 100% reflecterend en heeft 2 velcro sluitingen voor handig gebruik.

Ook de regenjassen behoren tot deze soort. Dit zijn winddichte én waterdichte jassen. Deze houden je viervoeter lekker droog tijdens de wandeling, zeker op zijn meest gevoelige ledematen.


Kentucky Dogwear Regenjas

 

 1. Hondenjassen koude winterdagen

Hier hebben we de jassen die geschikt zijn om je koukleum lekker warm te houden bij koude temperaturen. Hier bestaan er jassen met vullingen. Artificiële konijnen en wolvulling wordt hiervoor gebruikt. Een vb hiervan is de Hondenjas Original.

Deze hondenjas met een vulling en een voering gemaakt van artificieel konijnenvacht zorgt voor een ultra zacht gevoel en voorkomt dat er haartjes in de voering blijven zitten. De artificiële konijnenvacht (100% diervriendelijk) maakt kleine luchtzakjes aan die de lichaamswarmte van de hond opvangt en behoudt. De zachte haartjes van de artificiële konijnenvacht zorgen voor een betere glans van de hondenvacht.

 

 1. Windjacks

Deze jassen kunnen meer gedragen worden, van bij de eerste briesjes of voor een functioneel doel. Dezen hondenjassen zijn in elke maat, materiaal en kleur terug gevonden worden

Naast de jassen bestaan er ook truien, die zijn meer geschikt voor bij droog en koud weer. Omdat het materiaal warmer is dan bij jassen is dit eigenlijk een aparte categorie. De Teddy Fleece trui is zo een voorbeeld van een warme trui.


Kentucky dogwear hondenfleece jas

 

Onderscheid op basis van technische specificaties.

Je kan de jassen ook onderverdelen zoals bij kledij voor mensen.

 • Op basis van sluiting: Je hebt jassen met ritsen, knopen stropsluitingen, klittenband.
 • Op basis van materiaal; gevoerd of niet gevoerd, light, ultra light, gewatteerd
 • Op pasvorm: slim fit, stretch, normaal
 • Op stijl: heftige kleuren of neutraal grijs, al of geen zakjes
 • Reflecterende jassen of niet.
 • Bestendigheid: regen of winddicht.
 • Verstelbaar? Kan de nek of buikband aangepast worden?

 

Tips bij het kiezen van een hondenjas.

 • Kies eerst uit waar de jas moet voor dienen.
 • Kies de juiste maat, ideaal beschermt de jas de nek en de buik van je hond. Zorg dat ze goed aansluit maar in geen geval mag ze de bewegingsvrijheid van je hond hinderen.
 • Kies voor kwaliteit in een winkel online of fysiek waar ze eventueel wensen om te ruilen indien de maat niet juist is. Ideaal kan je passen bij de leverancier van de jas. Op kwalitatieve webshops staan er tips om de maten te meten én bestaat er een goed retourbeleid.

 

Wil je meer weten over het nut van een hondenjas, klik dan even door naar dit artikel.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.